Wednesday, March 2, 2011

nak berjaya? highway ada pada diri!!

life student mcm ak dan member2 ku sekalian,

pagi2 mmg la gegaye mcm liat nak bangun kan????kan??? tapi cuba korang bgn pagi2 2 mcm nh.....





MORNING!!! Alhamdulillah ak hidup lg. HAA... korg akn rse macam aura positif tuh akan menendang keluar sedikit sebanyak rasa malas korang 2...xcaye???? cuba la dlu...


rajen VS malas??? mmg la. ak paham susah nak jadi rajen bila diri tuh dah memang malas. tp nak BERJAYA ke x??? nak grad on time x?? pandai2 jawab sendiri. JADI...kita semua kenalah jadi macam nih....


CONSTANT!! atau bahasa arabnya ISTIQAMAH! memang la study nih akan buat otak kita penat. tapi PENAT sekarang xpe, BERBALOI2!! agak2 da baca tapi xmasuk 2, korang g la makan ke, minum air ke...jalan2 jap jeh ke. tapi 10 MINIT jeh. ingat! 10 MINIT JEH. pas2 sambung study blek. sbb memang otak manusia leh absorb pe yang dia blaja 40 minit jeh. 

lagi 1 sbb kita semua nih ssh sgt nak berjaya, sbb BAHASA PERCAKAPAN kita sehari-hari. Kan pe yang kita cakap itu doa. Kalau kita asyik cakap ........




memang SEPERTI DI ATAS la yang kita akan jadi....tapi...kalau kita cakap macam nh.....




Insya Allah kita boleh jadi PANDAI, BIJAK, BAIK.....ha...pilih2 kak, abg...mne mau??



jangan lupa bagi semangat kat diri kita nih slalu....mcm nih ke.....

TAMPAL kat dinding...kat meja study....kalau tahap malas korang 2 da kronik sangat...TAMPAL KAT DAHI....


pas2, baru leh grad on time mcm nh.....


~~~~SEPATU & AKU~~~

3 comments:

  1. yessssssssss. aku paling suka lukisan yg macam ni haha

    ReplyDelete